Person med plåster på armen efter vaccinering.
Foto: Shutterstock

Vaccinera dig på campus: drop-in den 30 september

Publicerad

Den 30 september mellan klockan 9.30-12.30 parkerar en vaccinationsbuss vid Vasaparken. Då har du som inte hunnit påbörja din vaccinering mot covid-19, eller behöver ta din andra dos, möjlighet att drop-in-vaccinera dig.

Vaccinationsbussen har dropin för alla som är födda 2005 eller tidigare och välkomnar studenter, personal och förbipasserande. Du kan vaccinera dig oavsett om det är dos 1 eller 2 av vaccinet du behöver, och du behöver inte ha svenskt personnummer för att bli vaccinerad.

Förbered dig för vaccinationen

Bussen står parkerad utanför universitetets huvudbyggnad i Vasaparken, den 30 september mellan klockan 9.30-12.30. Adressen hit är Universitetsplatsen 1.

Det är endast drop-in som gäller. Vaccinationen är gratis.

Du behöver ta med dig legitimation, antingen pass eller ID-kort. Det är bra om du som kommer för dos 2 har med dig ditt vaccinationskort.

Innan vaccinationen fyller du i en hälsodeklaration. En sjuksköterska ger dig sen vaccinet i en spruta i överarmen. Du får stanna kvar 15 minuter efter att du fått sprutan. Det är för att se att du mår bra.

Läs mer: Hur går vaccinationen mot covid-19 till och vad händer efter vaccinationen? (Folkhälsomyndigheten)

Alla studenter kan få vaccin i Västra Götalandsregionen

Den 29 september lättar regeringen på restriktionerna, men det finns fortfarande särskilda restriktioner för ovaccinerade. Genom vaccinationsbussen vill universitetet underlätta för studenter och medarbetare att ta sina doser.

Har du inte möjlighet att komma på universitetets drop-in för vaccination, erbjuder många vaccinationsmottagningar både drop-in och tidsbokning. Du behöver inte vara folkbokförd i regionen för att boka tid. Även om du tagit dos 1 i din hemkommun kan du boka dos 2 i Västra Götalandsregionen.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19 (1177.se)

Folkhälsomyndigheten: Ovaccinerade bör fortsätta vara försiktiga efter den 29 september

Område