Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Utbildning på plats blandas med distansstudier under höstterminen

Den 4 juni uppdaterade Göteborgs universitets rektor beslutet gällande höstterminen efter att regeringen drog in rekommendationen om distansstudier. Det nya beslutet innebär fortsatta restriktioner men med ökade möjligheter till verksamhet på campus. För HDK-Valand medför det nya beslutet ingen större förändring.

Enligt rektors tidigare beslut inför höstterminen 2020 skulle distansstudier fortsätta som huvudregel tills åtminstone 31 oktober. Det var dock angivet att undantag kunde göras från distansundervisning för moment som kräver fysisk närvaro, till exempel ”undervisningsmoment med estetiska, praktiska och laborativa inslag som inte kan genomföras på alternativt sätt eller inte ske utan betydande kvalitativa brister.” Det innebär att HDK-Valand redan har planerat för att inleda hösten med distansstudier och enstaka moment på plats i lokalerna.

– Vi är väl förberedda för höstterminen eftersom vår planering är i linje med det nya beslutet: distansundervisning blandat med undervisning på plats, säger Troels Degn Johansson, prefekt på HDK-Valand.

Läs mer om rektors uppdaterade beslut: Undervisning både digitalt och på campus till hösten

Läs HDK-Valands tidigare nyhet om undervisningen till hösten: Mer utbildning på plats för studenter på HDK-Valand till hösten