Universitetet söker ny rektor

Publicerad

Pam Fredman är rektor vid Göteborgs universitet sedan 1 juli 2006. Hennes uppdrag går ut den 30 juni 2017 och en ny rektor ska utses. Under augusti och september kommer tjänsten att annonseras i dagspress och via andra kanaler.

En ny rektor ska anställas för en period om högst sex år genom beslut av regeringen, efter förslag av universitetsstyrelsen.

Anställda och studenter vid Göteborgs universitet har möjlighet att nominera kandidater till tjänsten som rektor. Av nomineringen ska framgå varför den nominerade anses vara en lämplig kandidat och att den nominerade är tillfrågad och har accepterat att bli nominerad.

Det finns också möjlighet är att lämna en intresseanmälan via rekryteringsföretaget Source.

Arbetet med rekryteringen av ny rektor för Göteborgs universitet leds av universitetsstyrelsens ordförande Cecilia Schelin Seidegård.

Ett förslag till ny rektor kommer att lämnas till regeringen i januari 2017. Innan styrelsen lämnar sitt förslag ska den enligt högskoleförordningen höra lärarna, övriga anställda och studenterna på det sätt styrelsen bestämt.