Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Unik sommarkurs i Estland

Publicerad

Institutionen för språk och litteraturer erbjuder studenter möjlighet att studera fortsättningskurs i ryska vid Narva College i Estland under sommaren.

Svenska ambassaden i Estland har, med stöd från Svenska Institutet, under förra året genomfört ett antal insatser som syftar till att bidra till ökad integrering i EU av den ryskspråkiga befolkningen i Estland och avsikten är att fortsätta detta initiativ under 2016. I detta sammanhang kommer institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs Universitet, i samarbete med ambassaden, erbjuda ryskundervisning vid Narva College i östra Estland. I Narva är 90 procent av befolkningen rysktalande.

Studenter erbjuds på detta sätt en unik möjlighet att studera ryska i en ryskspråkig miljö. Narva som stad har dessutom en speciell betydelse för de historiska kontakterna med Sverige och för studiet av äldre slaviska texter i Sverige. Ryskstudier i Narva kan vara första steget för svenska studenter att få ett kontaktnät i den ryskspråkiga världen.

Kursen i ryska på fortsättningsnivå är förlagd till Narva 18 juli-7 augusti. Därefter ingår två veckors självstudier med examination i form av inlämningsuppgift i Sverige. Kursen består av språkstudier men det ingår även föreläsningar om rysk kultur, politik och ekonomi. Sommarkursen motsvarar RY1221, Ryska fortsättningskurs Etapp 3, 7,5 hp, och berättigar till studiemedel.

Narva College, som är en del av Tartus universitet, har specialiserat sig på språkundervisning och utbildar framför allt studenter som ska bli lärare i flerspråkiga skolor. Narva har ett unikt läge på gränsen till Ryssland och Narva College har samarbetspartners både i öst och väst.

Kursen söks via www.antagning.se senast den 15 mars.