Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Tysk författare berättade om sitt verk och kreativt skrivande

Linda Karlsson Hammarfelt och Martin BeyerDen tyske författaren Martin Beyer gästade institutionen för språk och litteraturer den 12-13 maj. Besöket organiserades av Katrin Krems, universitetsadjunkt i tyska, och finansierades av Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD).

– Jag hörde Martin Beyer läsa högt ur sitt verk i Tyskland och tyckte det skulle vara intressant för våra studenter i tyska att bjuda hit honom, säger Katrin.

På torsdagskvällen läste Beyer högt ur sin novellsamling "Mörderballaden" och diskuterade sitt skrivande med publiken i ett samtal som modererades av Linda Karlsson Hammarfelt, biträdande universitetslektor i tyska.

– Vi diskuterade bland annat musikens betydelse för samlingens olika noveller och hans skrivande, men också om hur han använder sig av antika myter i sitt författarskap och hur myter som den om Medea kan betraktas som ett slags tidlösa redskap för att skildra och förstå mänskliga problem, berättar Linda.

Publiken verkade uppskatta Beyers noveller väldigt mycket. De ställde många frågor och flera valde att köpa ett signerat exemplar av "Mörderballaden" efteråt.

Under fredagen ledde Martin Beyer en mycket uppskattad workshop om kreativt skrivande som var öppen för studenter och anställda på institutionen. Deltagarna fick prova på några skrivuppgifter för att öka sin kreativitet, bland annat genom att gå på upptäcksfärd i humanistiska fakultetsbyggnaden och sedan skriva om sina observationer.

Läs mer om Martin Beyers författarskap på http://www.hinter-den-tueren.de/ och hans arbete som skrivcoach på http://www.innovation-durch-sprache.de/.