Tommy Isidorsson har gått bort

Tommy Isidorsson, docent och lektor i arbetsvetenskap, har avlidit efter en tids sjukdom. Våra tankar går till hans familj och närmaste.

Tommy Isidorsson

Tommy Isidorsson undervisade och forskade bland annat om förändringar på den svenska arbetsmarknaden de senaste decennierna. Särskilt studerade han nya sätt att organisera arbete.

Ett ledmotiv i den forskning han bedrev var flexibilitet och stabilitet. Detta har inkluderat granskningar av olika flexibilitetsstrategier såsom arbetstidsflexibilitet, numerär flexibilitet och funktionsflexibilitet och dess betydelse för såväl arbetsmarknad, arbetsorganisation och individ. Han undervisade framförallt inom arbetsorganisation, arbetsmarknad och metod samt handledde och examinerade många uppsatser.

- Tommy var en person som var mycket engagerad i sin forskning och undervisning och var en mycket uppskattad vän, kollega och lärare. Saknaden är stor och mina tankar går till hans söner och sambo samt till alla kollegor som känt och arbetat tillsammans med Tommy under många år, säger Anna Peixoto, prefekt vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

En digital minnesstund hålls fredagen den 22 januari kl. 15:00. Kontakta prefekt Anna Peixoto om du vill delta.

Fakta

Tommy Isidorsson var docent och lektor i arbetsvetenskap, Institutionen för Sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han disputerade i arbetsvetenskap 2001 vid Göteborgs universitet med en avhandling om arbetstidens utveckling i Sverige under 100 år. 2012 utnämndes han till docent.