Thomas Sterner gästprofessor på prestigefyllda Collège de France i Paris

Publicerad

Thomas Sterner, professor i miljöekonomi på Institutionen för nationalekonomi med statistik vid Handelshögskolan, har utsetts till gästprofessor under 2015-2016 på Collège de France, Frankrikes mest prestigefyllda högre forskningsinstitution.

Den professur i Hållbar utveckling – miljö, energi och samhälle som Thomas Sterner får där har tidigare innehafts av den brittiske ekonomen Nicholas Stern, som skrev den uppmärksammade boken Stern Review on the Economics of Climate Change (2006).

Thomas SternerDen 22 oktober 2015 håller Thomas Sterner sin installationsföreläsning med rubriken ” The Menu of Environmental Policy Instruments”. Publiken kommer bestå av 450 personer på plats på Collège de France, men föreläsningen simultantolkas också till engelska och sänds via webben.

En vecka senare, 29-30 oktober 2015, står Thomas Sterner tillsammans med den franske professorn i ekonomisk teori och social organisation vid Collège de France, Roger Guesnerie, som värd för en klimatworkshop där flera av världens främsta klimatforskare inom ekonomi väntas delta.