Shanghairankingen inom Sport Science Schools and Departments 2020

Publicerad

När Shanghairankningen listar världens bästa Sport Science Schools and Departments för 2020 (med resultat uppnådda under 2019) placerar sig Göteborgs universitet (GU) på listan bland de 100 bästa i världen.

Över 400 universitet har ingått i bedömningen och fyra universitet/högskolor från Sverige finns med på listan. Göteborgs universitet finns nu på listan bland de 100 bästa i världen.

Rankingen omfattar enbart idrottsuniversitet/idrottsinstitutioner som har bedrivit forskning inom idrottsvetenskap under de senaste fem åren. Det som bedöms är forskningsaktiviteten grundat på antal artiklar publicerade i Web of Science, totalt antal citeringar, citeringar per artikel, artiklar publicerade inom de 25 högst rankade tidskrifterna samt procent sampublicerade artiklar med andra institutioner.

Rankingen för 2020

Shanghairankningen

Shanghairankningens officiella namn är Academic Ranking of World Universities. Listan gavs från början ut av Shanghai Jiao Tong University, men publiceras sedan några år tillbaka av den oberoende organisationen ShanghaiRanking Consultancy.