Sen anmälan till kurser och program öppnar 13 juli

Du som vill anmäla dig till en kurs eller ett program, och missade den ordinarie ansökningsperioden i mars-april, kan göra en sen anmälan tidigast den 13 juli.

Göteborgs universitet har fattat beslut om att öppna för sen anmälan när urval 1 är klart, det vill säga den 13 juli 2018. Den dagen öppnas alla kurser och program som erbjuder sen anmälan på www.antagning.se.

Du som har sökt eller kommer att söka – håll utkik i den epost som du angav när du gjorde din ansökan! Kontrollera även din skräppost då det tidigare har hänt att mejl från universitetet har hamnat där.

Den som inte anses behörig kommer att kunna se det på ”Mina sidor”.

Hur görs en sen anmälan?

Du kan efter den 13 juli göra en sen anmälan till de program, kurser och kurser inom program som har en välj-knapp, den indikerar vilka som fortfarande är öppna.Vid sen anmälan hamnar du per automatik på reservlistan även om det redan nu finns plats på kursen. För vissa kurser finns det mycket goda chanser att bli antagen till kursstart även om det står att du är reserv.

Mer information om våra kurser finns på GUL, skriv in kurskod i sökfältet så kommer du till våra öppna sidor.

Reservplacering

Vi antar reserver i strikt turordning, vilket betyder att ingen går förbi dig i kön genom att komma på introduktionsmötet eller följa undervisningen vid kursstart.

Mer information finns på utbildning.gu.se.