Se filmen om Ubuntu - utställningen om personcentrerad vård

Publicerad

Ubuntu har nu avslutats och sammanlagt har 650 medarbetare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset upplevt den spännande utställningen på en avdelning på Östra sjukhuset. Den interaktiva multimediautställningen har handlat om koncepten bakom personcentrerad vård, det vill säga vård som bygger på ett partnerskap mellan patienten och vårdpersonalen. För den som missade utställningen går det nu att uppleva den i form av en kort film på Youtube, se länk nedan.

- Reaktionerna från besökarna har genomgående varit positiva, säger Jeanette Tenggren Durkan, projektledare för utställningen och koordinator för kommunikation och administration på GPCC. Besökarna har tyckt att det har varit fantastiskt kul att få ta del av en tankeväckande kulturupplevelse på arbetstid, i en hemtam miljö som transformerats till något helt annorlunda. Grundtanken var en Alice i underlandet-upplevelse, som på ett lustfyllt sätt skulle väcka tankar.

Utställningen var ett samarbete mellan GPCC, Röhsska museet och Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Östra. Förhoppningen är nu att utställningen ska få en fortsättning, eventuellt i form av en nationell vandringsutställning.

Se filmen här.