Rekommendationer om företagstjänstemarknaden lämnade till EU-kommissionen

Publicerad

Företagstjänstemarknaden har under det senaste decenniet genererat en mängd nya arbeten, idag står den för 12% av sysselsättningen i Europa.

På senare tid har utvecklingen har avstannat, därför tillsatte EU-kommissionen en expertgrupp med uppgift att undersöka hur marknaden ska kunna få en fortsatt god utveckling. Patrik Ström vid Företagsekonomiska institutionen har ingått i expertgruppen som nu har lämnat sina rekommendationer.

Expertgruppen har analyserat trender som påverkar tjänstemarknaden samt identifierat ett antal hinder för tillväxt. Utifrån detta har gruppen arbetat fram rekommendationer som lämnats till EU-kommissionen. Rekommendationerna finns presenterade både i kortform och en mer omfattande rapport:

Sammanfattning av resultat och rekommendationer

Patrik Ström är docent i ekonomisk geografi vid Företagsekonomiska institutionen. Han forskar om avancerade tjänster och internationalisering och är President i forskningsorganisationen The European Association for Research on Services.

Kontaktuppgifter:
Patrik Ström, Företagsekonomiska institutionen