Valforskningsprogrammet finns vid Statsvetenskapliga institutionen i Göteborg och bedriver sedan 1950-talet forskning om val och väljarbeteende samt sedan 1995 det internationella samarbetsprojektet The Comparative Study of Electoral Systems (CSES). Forskare knutna till programmet bedriver forskning om bland annat kunskapsresistens, miljöopinion, representativ demokrati, vallöften och partikandidater.
Vi söker dig som tycker att frågeundersökningar, väljarbeteende och politiska opinioner är spännande. Du behöver vara intresserad av – och ha grundläggande kunskaper i – kvantitativa forskningsmetoder utan att det nödvändigtvis inbegriper avancerade förkunskaper i statistik. Du har lätt för att lära dig använda nya programvaror. I vårt arbete används framförallt Excel och Stata men om du också har färdigheter i exempelvis R, Qualtrics och InDesign så är det en fördel. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska då vår dokumentation och våra rapporter ofta skrivs på engelska.
Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och du kommer att bidra till verksamheten på flera olika sätt. Du kan komma att delta i kodning och dokumentera enkätsvar, förbereda datamängder som ska analyseras av forskare samt analysera och rapportera resultat – exempelvis från Valundersökningen 2022. Därutöver finns möjlighet att både föreslå och genomföra egna forskningsidéer inom ramen för Valforskningsprogrammets verksamhet.
Praktikperioden löper under 20 veckor eller enligt överenskommelse.
Ansökan
Vänd dig med eventuella frågor och skicka CV och ett personligt brev om högst en A4 till Anna Cederholm Lager (anna.cederholm.lager@gu.se) senast den 14 april 2023. Intervjuer och antagning kan ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.