Popup-restaurang för en dag lockade många besökare

Publicerad

Torsdagen den 27 september 2018 öppnade en popup-restaurang för en dag vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap. Evenemanget som var på temat "grön gastronomisk lunch" lockade många och alla biljetter var slutsålda.

Torsdagen den 27 september 2018 öppnade en popup-restaurang för en dag vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap. Evenemanget som var på temat "grön gastronomisk lunch" lockade många besökare och alla biljetter var slutsålda.

Studenterna som går termin fem på utbildningen "Kostekonomi med inriktning mot ledarskap" har inom kursen Gastronomi fått driva projektet "popup-restaurang för en dag". De har arbetat med alla delar så som planering, inköp, ekonomi, marknadsföring, bokningar, arbetsledning, tillagning och servering. Menyn var vegetarisk och vegansk samt baserad på säsongens råvaror.

Studenten Ida Jonson var för dagen hovmästare i restaurangen.
– Under projektets gång har jag haft fokus på ledarskapet. Idag serverar vi mat till 50 personer vid bordsservering. Planeringen har varit lång och noggrann, vi har tänkt på alla detaljer och helhetsupplevelsen.

Menyn var följande:

Amuse-bouche, en aptitretare med rostad majskräm och chilikryddade popcorn.

Shrub, en hemlagad vinägerdryck gjord på frukt och bär.

Bönbulle med potatisstomp, krämig sås, rårörda lingon, pressgurka och friterade potatisskal.

Potatispasta ”gnocchi” med örtbakad pumpa, stekt höstsvamp och brynt smör.

Dessertbuffé: pannacotta med havtorn, vegansk morotskaka och frasiga äppleknyten.

Läs mer om utbildningen

Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram, 180 hp