Personcentrerad vård på höstturné: Gratis öppna föreläsningar på Folkuniversitet

Publicerad

En föreläsning om personcentrerad vård som kommer att hållas vid fyra olika tillfällen på fyra olika platser på Folkuniversitetet i Västsverige. Föreläsningen vänder sig till allmänheten och är gratis.

Under föreläsningen belyser vi partnerskapet mellan patienten och den professionella vårdaren. Med utgångspunkt i den personliga berättelsen identifieras symptom, resurser och hur det är att leva med sjukdom för just denna person. Samtidigt tittar man på hur egna förmågor och resurser – till exempel kreativitet, önskningar, drömmar och hopp – kan användas i en hälsoplan. Vi diskuterar även vad det innebär att implementera samt arbeta praktiskt med personcentrerad vård.

Medverkande: Axel Wolf, fil dr i vårdvetenskap och sjuksköterska, Göteborgs universitets Centrum för personcentrerad vård (GPCC) & Håkan Hedman, hedersdoktor vid Sahlgrenska akademien vid Göteborgs universitet och förbundsordförande i Njurförbundet.

Göteborg 7/10

Varberg 8/10