Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Panelsamtal: Demokratins villkor - humanistiska perspektiv

Välkommen på panelsamtal om demokratins villkor ur humanistiskt perspektiv – torsdag den 15 mars. Diskussionen börjar klockan 16.00 och är en del av Öppet hus på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori.

 

Moderator för panelsamtalet är Moa Ekbom, universitetslektor i latin. Panelens deltagare är Ellen Breitholtz, forskare i lingvistik, Christian Munthe, professor i praktisk filosofi, Ylwa Sjölin Wirling, doktorand i teoretisk filosofi och Johan Söderberg, universitetslektor i vetenskapsteori.

Efter panelsamtalet blir det flera kortare föredrag om aktuell forskning: Christoffer Kullenberg berättar om #metoo i sociala medier – att analysera opinionsbildning på Twitter, och Christina Thomsen Thörnqvist presenterar ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt om studier av Aristoteles på grekiska, latin och arabiska. Simon Dobnik föreläser (på engelska) om Humans and Machines in Interaction och Filip Radovic om Aristoteles om drömmar.

Studenter låter dig testa våra utbildningar. Den som vill kan fika med en forskare och få svar på frågor som: Vad kan filosofi lära oss om djur? Varför är det så svårt att lära sig ett nytt språk perfekt? Vad är egentligen en lögn, och varför fungerar lögner?

Plus en mängd andra aktiviteter – se hela programmet

Öppet för alla intresserade. Ingen föranmälan. Institutionen bjuder på fika. Varmt välkommen!

När? 15 mars, klockan 15-19
Var? Olof Wijksgatan 6 (se karta)

" />