Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Pam Fredman ledamot i Nationella innovationsrådet

Publicerad

Rektor Pam Fredman har utsetts till ledamot i regeringens nya Innovationsråd som idag samlas för första gången i Harpsund under ledning av statsminister Stefan Löfven.

– Det ska bli spännande att få vara med och föra en dialog om innovation utifrån flera aspekter av nyttiggörande. Den stora bredden i rådet vad gäller erfarenhet, kompetens och ålder är en bra förutsättning för att det ska komma fram kreativa och nya idéer, säger Pam Fredman.

Innovationsrådet ska vara ett rådgivande organ med syfte att stärka hela innovationskedjan, från idé till marknad genom löpande samverkan och dialog mellan politik, näringsliv, akademi och fackföreningsrörelse. Vid sitt första möte kommer Innovationsrådet att ta upp den statliga riskkapitalförsörjningen. Andra frågor som kommer att behandlas i närtid är innovationsupphandling, Life Science och hur samhället kan ta tillvara de möjligheter som klimatomställningen för med sig.

Ledamöter i Innovationsrådet är: Ola Asplund, Mengmeng Du, Charles Edquist, Pam Fredman, Darja Isaksson, Johan Rockström, Karl-Henrik Sundström, Jane Walerud, Hans Vestberg och Carola Öberg. Dessutom ingår statsråden Magdalena Andersson, Mikael Damberg, Helene Hellmark Knutsson och Åsa Romson. Ordförande för rådet är statsminister Stefan Lövfen.

Läs mer på www.regeringen.se.