Nytt stipendium till avgiftsstudenter inför höstterminen

Publicerad

Göteborgs universitet erbjuder nu möjlighet till ett nytt stipendium ”The Covid-19 Financial Aid Scholarship” för avgiftsskyldiga studenter som studerat på GU under 2019/2020 och som registrerar sig för studier i höst. Detta beslutade rektor den 11 juni.

Stipendiet är på 15 000 kr och har skapats som ett finansiellt stöd till de avgiftsskyldiga studenter som på grund av Covid-19 hamnat i kläm. Möjligheten är öppen för avgiftsskyldiga programstudenter som själva finansierar sina studier. Det är en grupp som i många fall är beroende av extrajobb och saknar tillgång till det svenska socialförsäkringssystemet.

– Vi är måna om våra internationella studenter och har sett att avgiftsskyldiga programstudenter, som befinner sig mitt i en utbildning här i Göteborg och finansierar sina studier själva, har en ansträngd situation, säger rektor Eva Wiberg. Därför gör vi nu en engångssatsning som ett extra tillskott.

Stipendiet är tänkt för befintliga studenter som påbörjar sitt andra eller tredje år i höst, inte nyantagna. Studenter som får hela avgiften täckt av annat stipendium omfattas inte. Universitetet räknar med att mellan 200-250 studenter kommer att ansöka. Sista ansökningsdag är den 21 juni 2020.