Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Nypublicerat på BMJ: Kommentar/analys samt blogg från GPCC

Publicerad

Tidskriften British Medical Journal (BMJ) har nyss publicerat både en kommentar/analys och en blogg författade av bl.a. GPCCs centrumföreståndare Inger Ekman, inom BMJs ”patient-partnership initiative” .


 

Inger Ekman

Kommentaren/analysen har titeln“Swedish initiative on person centred care”, och presenterar kort GPCC och arbetet med att beforska och implementera personcentrerad vård i Sverige. 

Bloggen har titeln “Karl Swedberg and Inger Ekman on person centred care in Europe” och presenterar det GPCC-ledda EU-projektet We Care där konsortiet i en rad work-shops med nyckelpersoner i Europa inom hälso- och sjukvård, akademi, näringsliv och industri formulerat en forskningsplan (R & D road-map) för framtidens hälso- och sjukvård som ska diskuteras under den slutliga projektkonferensen .

GPCCs syn på personcentrerad vård beskrivs mer utförligt i artikeln “Person-centered care — Ready for prime time”

BMJs ”patient-partnership initiative”.


BMJ släppte sin strategi för att arbeta aktivt för partnerskap med patienter i juni 2014. Tidskriften tog detta steg då de ser partnerskap med patienter, anhöriga, patientföreträdare och allmänheten som ett etiskt måste, för att kunna förbättra kvalitén, säkerheten, kostnadseffektiviteten och hållbarheten i hälso- och sjukvården. Läs mer här.