Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Ny bok: Ledning och ledarskap för en personcentrerad vård

Publicerad

Hans-Inge PerssonHans-Inge Persson, som bland annat är ledamot i GPCCs personråd, har skrivit boken Ledning och Ledarskap för en personcentrerad vård. Den har just kommit i tryck och är tänkt som handledning i det dagliga arbetet för ledare och chefer i alla former av verksamheter inom hälso- och sjukvården och omsorgen. Hans-Inge har skrivit flera böcker, senast boken Personcentrering i hälso- och sjukvård – rapport från verkligheten. Han är även flitigt anlitad som föreläsare om personcentrerad vård av bland andra Vårdförbundet, SKL och olika regioner och landsting.

Flera av GPCCs medarbetare citeras i Ledning och Ledarskap för en personcentrerad vård och Inger Ekman, centrumföreståndare för GPCC är säker på att den kommer att uppskattas av många chefer, inte minst i den konkreta vardagen som hjälp i behövlig reflektion.

Hans-Inge skriver i boken att han hoppas att den kan bidra med en del goda tips och bidra till diskussion. Den är skriven som inspiration och stöd till alla dem som dagligen anstränger sig för att framgångsrikt lyckas genomföra ett personcentrerat arbetssätt.

Hans-Inge berättar om boken

Boken Ledning och ladarskap för en personcentrerad vårds omslagVarför ville du skriva denna bok? Jag är övertygad om att genomförandet av den personcentrerade vården kräver att ledare/chefer är djupt involverade. Vi kan inte enbart lämna genomförandet till eldsjälarna. De måste få stöd av sin chef för att genomförandet ska bli hållbart och eldsjälen orka.

Vad hoppas du att den ska bidra till? Jag kände att jag kunde skriva en bok med goda tips och närmast som en handledning före chefen/ledaren. Jag hoppas att detta ska leda till att man förstår att detta är inget stort, nytt projekt, utan ett bra, mänskligt ledarskap som bygger på att arbetsplatsens etik genomsyras av ett personcentrerat förhållningssätt till alla.

Länkar

Mer information om boken

Mer information om Hans-Inge

Mer information om GPCCs Personråd för patienter och närstående. Då Göteborgs universitet migrerar information till en ny webbplats maj-augusti 2020 fungerar vissa av dessa länkar ej, tyvärr. Ni hittar denna under fliken om GPCC på GPCCs webbplats.