Mingel för nya koststudenter med fokus på hållbarhet

Publicerad

Vid ett härligt mingel anordnat av studenterna som läser tredje året på utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap välkomnades nya studenter den 4 september 2019 vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

Till det mycket uppskattade minglet var nya studenter på Kostekonomi med inriktning mot ledarskap samt de som läser det ettåriga kurspaketet i kostvetenskap vid institutionen inbjudna.

Klimatsmart meny

Rebecca påbörjar nu sista året på utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap. Hon är en av arrangörerna och berättar följande:
– Vi började med planeringen av minglet igår och har arbetat i grupper med allt från idé till genomförande. Vi har tagit hänsyn till hållbarhet och specialkost när vi har utformat menyn. Det känns jättebra nu när all mat är klar och allt är på plats. Efter utbildningen vill jag driva eget företag inom kost och hälsa.

Vill utvecklas inom ledarskap

Berkan är ny student på Kostekonomi med inriktning mot ledarskap. Han har tidigare arbetat som kock.
– Jag valde att söka utbildningen då jag vill utvecklas inom ledarskap. Framtidsplanerna är att jobba som måltidsutvecklare och på sikt som enhetschef inom offentlig sektor. Jag uppskattar välkomnandet med minglet mycket, det är trevligt att knyta nya kontakter.

Intresse för kost

Elin är ny programstudent.
– Jag har alltid varit intresserad av kost och vill studera vidare. När jag läste om Kostekonomi med inriktning mot ledarskap på hemsidan kände jag att allt stämde, så jag sökte och kom in.

Sargina är även hon ny kostekonomstudent. Hon har tidigare arbetat med kvalitet och säkerhet på ett privat livsmedelsföretag.
– Nu ser jag fram emot att få en universitetsutbildning inom området.

Läs mer om utbildningarna: