Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Migrationsverket ny partner till Handelshögskolan i Göteborg

Publicerad

Migrationsverket är ny Public Associate Partner till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Samarbetet omfattar bland annat kompetensutveckling och kontakt med forskare och studenter.

Sedan 20 år erbjuds företag och organisationer ett långsiktigt samarbete med Handelshögskolan genom Partnerprogrammet, där målet är att skapa värde för båda parter. Våren 2018 kompletterades programmet med en partnerform för offentlig sektor – Public Associate Partner.

– Breddningen av Handelshögskolans samarbeten fortsätter och jag är mycket glad över att kunna hälsa Migrationsverket välkommet som en ny, viktig partner inom offentlig sektor. Det är en myndighet som har en central roll i samhällsutvecklingen, säger Handelshögskolans rektor Per Cramér.

Genom partnerskapet får Migrationsverket möjlighet att samarbeta med forskare kring aktuella forskningsfrågor, kompetensutveckla sin personal och även bidra till ökade kunskaper om migration och myndighetens arbete genom möten med studenter.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Handelshögskolan som vi ser som en långsiktig investering i verkets personal och som möjliggör ökad kompetensutveckling, säger Migrationsverkets HR-chef Lena Sköld Hultberg.

Det stärkta samarbetet med offentlig sektor är viktigt för Handelshögskolan, och att olika typer av verksamheter finns representerade i Partnerprogrammet är värdefullt för så väl forskare och studenter som övriga partners.

Om Handelshögskolans partnerprogram

Startade 1999. Erbjuder tre former av partnerskap; Senior Partner, Associate Partner samt Public Associate Partner. Partnerprogrammet skapar värde både för Handelshögskolan och företaget/organisationen bland annat genom att stärka konkurrenskraften hos partnerorganisationerna genom kompetensutveckling, tillgång till internationell akademisk expertis, ett nätverk för resonemang med andra organisationer och kontakt med studenter. Som Public Associate Partner finns sedan tidigare Förvaltningsrätten i Göteborg och Skatteverket.

Kontakt

Annelie Dagerklint, ansvarig för Partnerprogrammet, 031-786 55 23, annelie.dagerklint@handels.gu.se
Lena Sköld Hultberg, HR-chef, Migrationsverket, 010-203 59 76, lena.skold.hultberg@migrationsverket.se

Maria Norrström, kommunikationsansvarig, Handelshögskolan, 031-786 12 47, 0709-22 66 89, maria.norrstrom@handels.gu.se