Mat och hälsa i förskolan: nu på distans och eftermiddag-kvällstid

Att arbeta med barn inom förskolan ställer stora krav på pedagoger och medarbetare, inte minst vad gäller kunskaper som är relaterade till barns mat och måltider. Kursen ”Mat och hälsa i förskolan” som ger dig som arbetar med barn inom förskolan en ökad kompetens för att främja hälsosamma matvanor.

Bild

Kursen behandlar mat och måltider för barn i förskoleålder där barns näringsbehov utifrån gällande näringsrekommendationer och kostråd belyses.

I kursen ingår bland annat att:

• I en förskoleverksamhet studera, genomföra och utvärdera måltidsrelaterade moment med utgångspunkt i barnens syn på mat och hälsa.
  • I de praktiska momenten analyseras perspektiven smak, näring och hälsa.
  • Grunderna för barns matpreferenser problematiseras med fokus på sensorik, kräsenhet och neofobi.
  • Dessutom behandlas matens och måltidens sociala och kulturella dimensioner, det vill säga hur förskolans personal kan möta barn med olika erfarenheter av mat och preferenser.

Nu på distans och eftermiddag-kvällstid

Kursen ges nu på distans vilket innebär tre stycken 2-dagarsträffar online och med självstudier och examinerande inlämningsuppgifter däremellan. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng på kvartsfart och pågår mellan augusti 2021 och januari 2022.

Mer om kursen:
Mat och hälsa i förskolan

Ansökan:
Ansök via antagning.se t.o.m 15 april 2021.
(Därefter genom att göra en sen anmälan)

Förkunskapskrav:
Du bör du ha förskollärar- eller lärarexamen alternativt en påbörjad förskollärar- eller lärarutbildning med minst 60 godkända högskolepoäng eller motsvarande. Alternativt att du har minst 1 års arbetslivserfarenhet av relevans för förskoleverksamhet och minst 60 godkända högskolepoäng från valfria kurser.

Relaterat innehåll