Lyckat toppmöte om den åldrande befolkningen - sammandrag om GPCC:s summit

Publicerad

Mötet, som bestod av ett begränsat antal inbjudna deltagare, hölls på Sahlgrenska Akademin den 24 november med temat ”En personcentrerad syn på en åldrande befolkning”. Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet (GPCC), var värd för summiten. Ett antal prominenta nationella och europeiska representanter från forskning, sjukvård, näringsliv och kultur diskuterade ämnet med stort intresse och engagemang under dagen, och redan nu planeras nästa års möte.

Syftet med denna årliga summit är, enligt centrumföreståndare Inger Ekman, att formulera en gemensam agenda för forskning och implementering av personcentrerad vård.

Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet, var mycket nöjd med dagen och engagemanget hos deltagarna.

Förutom Pam Fredman, medverkade bland andra Lars Grip, direktör för forskning, utveckling och utbildning på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mats Ulfendahl, huvudsekreterare för medicin & hälsa vid vetenskapsrådet, Gunnar Olsson, forskningschef på AstraZeneca R&D Innovative Medicines, Alan Tennant, professor i rehabiliteringsstudier vid the University of Leeds och Cristiano Cogdagnone, expert på eHealth och verksam inom EU kommissionen och som ekonom på Milanos universitet och Kataloniens öppna universitet.