Lagledaren för Svenska kocklandslaget besökte GU

Fredrik Andersson, lagledare för Svenska kocklandslagetFredagen den 27 oktober besökte Arla Foodservice tillsammans med Fredrik Andersson, lagledare för Svenska kocklandslaget, Göteborgs universitet. Det var studenterna på programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap som fick besök.

Fredrik Andersson, lagledare för Svenska kocklandslaget– Studenterna är engagerade och har en härlig energi. Dagen har bjudit på intressanta diskussioner. Vi har till exempel diskuterat mängden salt som ska användas i mat. Det är viktigt att plocka fram smakerna ordentligt och att få en bra helhet, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska kocklandslaget.

Se möjligheterna

Fredrik Andersson har några tips till studenterna för att lyckas i den framtida yrkesrollen.
– Planera arbetet noga, tänk på logistiken och se möjligheter trots en tuff budget.

En bra erfarenhet

Andreas Bergström, student på programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap

Andreas Bergström är student och läser just nu termin 5 på programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap.
– Det är roligt att Fredrik Andersson är här. Det är en bra erfarenhet att arbeta tillsammans med honom. Föreläsningarna är intressanta och vi har fått recept som vi lagar tillsammans.

Andreas Bergström har alltid varit intresserad av kost och hälsa och valde därför att läsa programmet Kostekonomi med inriktning mot ledarskap.
– Vi läser bland annat företagsekonomi och gastronomi. Mitt drömyrke är att bli enhetschef. Jag vill ha ansvar för inköp och personal, säger han.