Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Ladda ner spelapp och lär dig mer om personcentrerad vård

Under våren har vi utvecklat en spelapp som kan laddas ner av vem som helst som vill lära sig mer om personcentrerad vård. PCV-spelet kan laddas ner gratis till mobil eller surfplatta.

Spelet vänder sig i denna första version främst till hälso- och sjukvårdspersonal, men kan spelas av vem som helst. PCV-spelet är framtaget i samarbete mellan forskare, vårdpersonal, studenter och patienter, och har tagits fram i samarbete med ett spelutvecklingsföretag. När spelaren skapat en profil öppnas en virtuell vårdvärld där hen via en karta väljer uppdrag. Spelet är uppdelat i olika nivåer som består av olika uppdrag inom och utom spelet, anslagstavla med filmer och texter samt en quiz. Syftet är att få spelaren att reflektera kring och lära sig mer om personcentrerad vård, dels på ett generiskt plan, men också i den egna arbetssituationen. Efter avklarat spel kan spelaren ladda hem ett diplom som kan tryckas ut och sättas upp på väggen.

”När en forskningsbaserad verksamhet och ett spelföretag möts uppstår ett spännande möte. Två kulturer har befruktat och lärt av varandra på ett spännande sätt som resulterat i ett spel om personcentrerad vård”, säger Irma Lindström Kjellberg, projektledare från GPCC.

PCV-spelet finns gratis på App Store och Google Play.

Läs mer om spelet i denna folder (som också kan tryckas ut).