Länkstig

Jonna Bornemark i samtal om kompetens i välfärden

Att mäta eller inte mäta är titeln på ett panelsamtal fredag den 20 september med filosofen Jonna Bornemark utifrån hennes bok om Det omätbaras renässans.

Seminariet är öppet för alla intresserade. Det arrangeras i samarbete med masterprogrammet i evidensbasering och ingår i en seminarieserie inom vetenskapsteori, STS-serien.

Seminariet inleds med ett panelsamtal mellan Jonna Bornemark, docent i filosofi och Morten Sager, forskare i vetenskapsteori och ansvarig för masterprogrammet i evidensbasering. Sedan reflekterar de tillsammans med publiken om hur mätningar kan användas – och inte användas – i försöken att förbättra kvaliteten i välfärdens verksamheter.

Moderator är Johan Söderberg, forskare i vetenskapsteori och samordnare för det högre seminariet.

Kom i tid! Observera att salen rymmer max 60 personer. Ingen föranmälan krävs men när salen är full stänger vi dörren.

Välkommen!

Är du intresserad av att på allvar förstå och granska kunskapens roll i samhällsutvecklingen? Läs mer om våra kurser nedan.

Datum: 2019-09-20

Tid: 13:15 - 15:00

Plats: Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori (FLoV)
Sal T219, Olof Wijksgatan 6 (Gamla hovrätten)

STS seminarieserie samordnas av institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori och avdelningen för teknik- och vetenskapsstudier på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap.

Se hela seminarieprogrammet i vetenskapsteori

Läs evidensbasering

Med en examen eller en fristående kurs i evidensbasering får du förutsättningar för att bli en nyckelspelare i tvärprofessionella organisationer. Vårt masterprogram är för dig som vill arbeta med förändringsarbete inom olika samhälleliga institutioner eller bidra till kritisk reflektion vad gäller styrning och kunskapsanvändning. Vi har många studenter från skolan och omsorgssektorn bland annat.

Läs mer om masterprogrammet Evidensbasering: praktik, teori, kontext