Hela världen under ett tak för en kväll

Publicerad

International Evening är en tillställning som arrangeras av Welcome Services där internationella forskare, fakultetsmedlemmar, personal och doktorander får chansen att mingla och umgås i en festlig miljö. På kvällen den 21 februari blev gästerna på Ågrenska villan bjudna på mat, dryck och underhållning.

International Evening
Foto: Nils Pasi Nävert

Evenemanget äger rum två gånger årligen, en gång i början av vårterminen och en gång i början av höstterminen. På våren kallas det för International Evening och på hösten kallas det för Global Evening, även om inget egentligen skiljer sig mellan evenemangen mer än namnet. Denna kväll var något av en milstolpe då det var tjugonde gången som ett sådant evenemang hölls på Göteborgs universitet. Utöver det var det också en de mest välbesökta då strax över 100 gäster deltog i festligheterna.

International Evening skulle äga rum mellan 19 och 22 men otåliga gäster började strömma in redan en halvtimma tidigt. Efter att ha fått sina namnlappar och ett glas mousserande vin kunde gästerna markera sina respektive hemstäder på en världskarta, vilket visade på hur diversifierad personalen på Göteborgs universitet kan vara. Alla världsdelar fanns representerade och utöver Europa, vars del av kartan blev tätt prickig, fanns det människor från bland annat Kina, Sydkorea, Australien, Indien, Iran, Irak, Uganda, Sydafrika, USA, Mexiko och Brasilien på plats under kvällen.

Under välkomstdrinken kunde gästerna avnjuta livemusik framförd av elever från Högskolan för scen och musik. Nils Nävert från Welcome Services höll också ett välkomsttal. Under sitt tal delade han med sig av en känsla till publiken; att gästerna på Ågrenska villan omfattade hela världen.
– Och vi hoppas att den här kvällen kommer att föra oss närmre varandra.

Universitetet gör det lätt att träffa och lära känna nya människor

Direkt efter välkomsttalet öppnades dörrarna till Ågrenska villans matsal där besökarna kunde ta för sig av en smaklig buffé. Så fort som de första middagsgästerna hade satt sig till bords började personal på Ågrenska villan med att ställa fram desserten, som bestod av ostkaka, så att de gästerna som fick mat först inte skulle behöva vänta alltför länge efter maten innan de kunde avnjuta kaffe och efterrätt.

Bland gästerna fanns Stina Börchers från Tyskland och Marcos Guillermo Bauzá Thorbrügge från Spanien. Bägge av dem jobbar vid Sahlgrenska akademin som praktikant, respektive som postdoktor. Båda två höll med varandra om att kvällen hade varit mycket trevlig och, då ingen av dem hade bott särskilt länge i Göteborg, uppskattade möjligheten att kunna umgås med sina kollegor och yrkeskamrater. Precis innan kvällen drog mot sitt slut medgav Stina Börchers att hon inte alltid är så utåtriktad.
– Men universitetet gör det lätt att träffa och lära känna nya människor.

Publicerades första gången 27 mars 2019