Handelsstudenter vann första pris i uppsatstävling för innovation

Publicerad

Hur ser stödstrukturen ut för småföretag som vill bli internationella snabbt? Matchar stöden de behov som born global-företagen upplever? Det var frågor som Paulina Olsson och Jacob Sundquist ställde sig kopplat till sin gemensamma kandidatuppsats som blev klar i somras. Nu står de som segrare i uppsatstävlingen Nytt&Nyttigt.

Paulina och Jacob skrev uppsatsen “What is needed to boost international business growth in potential Born Globals?” inom ramen för den avslutande c-uppsatsen på ekonomprogrammet, engelsk inriktning. Den fångade juryns uppmärksamhet som utnämnde uppsatsen som vinnare i årets Nytt&Nyttigt. Motiveringen löd i stora drag: ”Författarna har adresserat ett viktigt tema med mycket hög policyrelevans. Det finns ytterst få studier gjorda på de mindre företagens behov av stöd i internationaliseringsprocessen.”

ESBRIs och VINNOVAs uppsatstävling Nytt&Nyttigt arrangerades läsåret 2013–2014 för femte gången. Syftet är att öka kunskapen om innovation, nyttiggörande och kommersialisering, och uppmuntra studenter att skriva uppsatser inom detta tema. Intresset var stort, hela 77 uppsatser från 18 olika lärosäten skickades in till årets upplaga av Nytt&Nyttigt. Prisutdelningen ägde rum under VINNOVAs årskonferens 2 december.

Priserna består av resestipendier som i år höjdes till sammanlagt 70 000 kronor. Stipendiaterna kan använda dem för att ytterligare öka sin kompetens inom området.

Mer info om priset och tävlingen finns på www.innovationsuppsats.se och http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/uppsats-om-born-globals-tog-priset-1093102

Foto: Anette Andersson