Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Handelshögskolestudenter på Svensk Handels Karriärforum

Publicerad

Fyra studenter från Handelshögskolan deltog i Svensk Handels Karriärforum och galan Retail awards som ägde rum i Stockholm den 21 maj 2018. De fick möjligheten att som fick lära sig mer om handeln, knyta kontakter för framtiden och delta i handelns årliga gala Retail awards. Här kommer deras berättelser från dagen.

Från vänster Amir, Mathilda, Marie och Joar

Mathilda och Marie om Karriärforum på förmiddagen

På förmiddagen fick vi studenter lyssna på inspirerande föreläsningar på ämnet förändring. Åsa Domeij som är hållbarhetschef på Axfood pratade om förändringar som skett under de senaste 20 åren inom livsmedelsbranschen, bland annat e-handel, hemleverans och ökat utbud av varor. Hon diskuterade därefter hur dessa förändringar påverkat miljön, och hur de på Axfood arbetar för att hela tiden bidra med lösningar som förbättrar hållbarhetsarbetet i livsmedelsbranschen. Åsa tror också att en följd av den ökade e-handeln kommer bli att livsmedelsbutiker kommer få en social roll och fungera som en knytpunkt i samhället. Efter Åsas föreläsning fick vi lyssna på Sandra Gadd som är Business Development Director på Boozt.com. Sandra pratade om förändringar inom e-handeln, och hur de arbetar datadrivet på Boozt för att hela tiden kunna erbjuda det kunderna önskar.

Matilda om lunchen tillsammans med företagsrepresentanterna

Efter föreläsningarna fick vi äta lunch tillsammans med personer från näringslivet, där jag, Mathilda, fick chansen att prata mer med Sandra Gadd. Vi diskuterade då de olika webbutikerna som finns på marknaden i Sverige, vikten av att nischa sig och hur de bäst når ut till sin målgrupp. Jag fick då också möjlighet att diskutera också min masteruppsats om influencer marketing, vilket är något de inte arbetar så aktivt med på Boozt, men ska börja med framöver. Förmiddagen och lunchen var mycket givande och inspirerande.

Amir och Joar om galakvällen Retail awards

Med röda mattan framrullad, kostymer och klänningar på samt med ett glas bubbel i handen avrundade vi dagen med galan Retail Awards. Medan vi avnjöt en mycket välsmakande trerätters middag delades priser ut till de mest framstående företagen inom svensk handel. Priser för bland annat årets omniupplevelse, butikskoncept och butikskedja delades ut. Med oss hem tar vi många insikter och inspirerande historier om hur man i handeln kan jobba för att skapa så bra lösningar som möjligt för att föra utvecklingen framåt. Vi är glada att de mest framstående inom branschen får ta emot så fina priser så att de kan bana väg för framtiden. Under kvällen fick vi även njuta av fantastisk underhållning signerad Anders ”Moneybrother” Wendin samt bandet The Soul Company med tillhörande dans. Tack Svensk Handel för en underbar dag!

Helhetsintrycket

- Det genomgående temat under dagen var utan tvekan digitalisering och hur den påverkar branschen. Många framstående och duktiga föreläsare höll insiktsfulla anföranden om hur denna utmaning bör bemötas. Mycket intressant att höra tankar kring hur online och offline kan samverka för att skapa en optimal upplevelse för konsumenterna, säger Joar.

-Dagen var mycket givande och inspirerande, med stort fokus på digitaliseringen och hur man ska tackla dess förändringar för att skapa en starkare handel. Inspirerande talare från bland annat Facebook och ICA pratade om hur de har förändrats och fortsätter att förändras, då digitaliseringen förändrar kundernas förväntningar och krav. Som student var det väldigt givande att få prata med företagsrepresentanter, och inspireras av dem inför min framtida karriär, säger Mathilda