Handelshögskolan värdar för nätverk för europeiska och kinesiska handelshögskolor

Publicerad

Representanter från kinesiska och europeiska handelshögskolor samlades på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Mellan den 2 och 4 juni var Handelshögskolan vid Göteborgs universitet värdar för en konferens för nätverket Alliance of Chinese & European Business Schools, ACE. Handelshögskolan är en av medgrundarna i nätverket som utgörs av 20 skolor i Europa och Kina. Nätverket bygger på bilaterala avtal för student- och lärarutbyten samt forskningssamverkan mellan de 20 medlemmarna.

Handelshögskolans medverkan i ACE förväntas stärka skolans relationer med ytterligare kinesiska lärosäten, utöver dem som skolan redan har samarbete med. Dessutom kommer Handelshögskolans relationer med de europeiska skolorna i nätverket att utvecklas.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet var det enda svenska lärosäte som fick inbjudan att vara en av de grundande medlemmarna. De grundande medlemmarna i ACE är:

• Antwerp Management School (Belgien)
• Beijing Jiao Tong University (Kina)
• Chinese Academy of Sciences (Kina)
• EBS Business School (Tyskland)
• ESSCA School of Management (Frankrike)
• Handelshögskolan vid Göteborgs universitet (Sverige)
• Harbin Institute of Technology (Kina)
• Hong Kong Polytechnic University (Hong Kong)
• Leeds University (Storbritannien)
• National Tsing Hua University (Taiwan)
• Northwestern Polytechnic University (Kina)