Handelshögskolan i Göteborg ackrediterad av AMBA till 2021

Publicerad

Executive MBA-programmet på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har fått förnyat förtroende av internationella ackrediteringsorganisationen Association of MBAs (AMBA). Programmet har varit ackrediterat sedan 2013 och får nu längsta möjliga förlängning – fem år. Handelshögskolan vid Göteborgs universitet är den enda svenska handelshögskola som är AMBA-ackrediterad. Denna kvalitetssäkring anses internationellt som den mest prestigefyllda ett MBA-program kan få.

Ackrediteringar är det viktigaste sättet att jämföra kvalitet inom forskning, utbildning och samverkan på handelshögskolor runt om i världen. Handelshögskolan i Göteborg är även ackrediterad av EQUIS och AACSB och är därmed den enda handelshögskola i Sverige som har så kallad ”Triple Crown”-ackreditering. Drygt 70 handelshögskolor i världen är Triple Crown-ackrediterade, vilket motsvarar endast 0,5 % av världens handelshögskolor.

För deltagarna på Executive MBA-programmet är AMBA-ackrediteringen en garant för hög kvalitet, och för arbetsgivarna bidrar den till trygghet i den investering de gör när de nominerar sina framtida ledare till utbildningen.

– Att få förnyat förtroende av AMBA är en bekräftelse på att vårt målmedvetna kvalitetsarbete ger resultat, säger professor Per Cramér, rektor för Handelshögskolan i Göteborg. Ackrediteringen bidrar till att sätta Göteborg och Sverige på utbildningskartan och öka vår konkurrenskraft internationellt.

– Vi är mycket stolta och glada att ha erhållit en villkorslös femårig ackreditering. Samtidigt som ackrediteringen stärker vårt renommé, sporrar den oss till förnyelse. Vi fick många värdefulla rekommendationer av utvärderarna, som kommer att ligga till grund för vår fortsatta utveckling av Executive MBA-programmet, säger Håkan Ericson, VD, GU School of Executive Education.

Om AMBA

Ackrediteringen görs av Association of MBAs (AMBA) som är en internationell obunden organisation inom akademisk chefsutbildning. Ackrediteringen utgör en global standard för MBA-program. Endast 245 handelshögskolor är idag ackrediterade, vilket motsvarar cirka två procent av alla handelshögskolor i världen.
Bedömningen omfattar kvaliteten på undervisningen, programmets lärandemål samt interaktionen med och mellan deltagarna. AMBA säkerställer genom ackrediteringen att programmen är av hög standard och återspeglar rådande trender och innovationer inom chefsutbildningar.

Executive MBA med fokus på Norden och Asien

Executive MBA-programmet på Handelshögskolan i Göteborg är en internationell managementutbildning på deltid över 21 månader, som riktar sig till chefer med minst tre års kvalificerad yrkeserfarenhet. Utbildningen har tydligt fokus på Norden och på tillväxtmarknader i Asien och innefattar två separata utlandsvistelser vid topprankade universitet i Kina och Indien. Programmet antar max 30 studenter och startar varje höst. GU School of Executive Education har det kommersiella ansvaret för Executive MBA-programmet, liksom för skräddarsydda, företagsinterna chefsutvecklingsprogram.

Ladda ner högupplösta bilder

Per Cramér

Håkan Ericson

För mer information kontakta:

Håkan Ericson, VD, GU School of Executive Education
tel 031-786 5381, 0709-50 63 35, hakan.ericson@handels.gu.se