GPCC medverkar med två events i Vetenskapsfestivalen 2013

GPCC medverkar med två events i Vetenskapsfestivalen 2013:

Framtidens vård: när patienten tar kontroll över sin hälsa

Beskrivning: Centrum för personcentrerad vård (GPCC) vill ge patienter koll på sin egen vård, vilket kan motivera till en hälsosam livsstil. Detta projekt studerar vad som händer när patienter själva använder en mobilapp för att registrera blodtryck och symtom.

Medverkande: Karin Kjellgren, Professor, Inger Hallberg, Postdoktor, Ulrika Bengtsson, Doktorand, GPCC, Göteborgs universitet, Gun Skire, 21st Century Mobile AB
Patienters erfarenheter från projektet.

Plats: Pedagogen, Hus A, sal AK2 136, Göteborgs universitet, Västra Hamngatan 25
Datum: 25 april

Aktivitetstyp: Föreläsning

Personcentrerad vård: en rättighet eller en skyldighet?

Släpp kontrollen och var med i Vetenskapsrouletten. Vi fyller gondolerna med olika forskare och ämnen. Som besökare vet du inte vem du möter eller vad du ska få höra. In som ett frågetecken - ut som ett utropstecken. Fri entré som till allt annat.
I samarbete med Liseberg.

Medverkande: Axel Wolf, Filosofie doktor, Sahlgrenska akademin, GPCC, Göteborgs universitet

Plats: Lisebergshjulet, Liseberg, Korsvägen

Datum: 26 april