Huvudbyggnaden i Vasaparken
Foto: Johan Wingborg

Göteborgs universitet söker rektor

Publicerad

Göteborgs universitet söker en rektor som är en internationellt erkänd professor. Hen ska ha gedigen erfarenhet av att bedriva, leda och utveckla högre utbildning och forskning mot högsta internationella kvalitet. Tillträdet sker den 1 juli 2023 och intresserade kan fram till den 23 september söka tjänsten. Det är också möjligt att nominera kandidater.

Göteborgs universitet har 56 000 studenter och 6 600 medarbetare vilket gör det till en stor och inspirerande arbetsplats. Med visionen Ett universitet för världen som utgångspunkt söker universitetet en rektor som ska leda arbetet med att ytterligare utveckla och stärka internationellt framstående utbildning och forskning, stärka universitetets relevans som samhällsaktör och samarbetspartner samt utveckla universitetet som en sammanhållen organisation, en attraktiv arbetsplats och studiemiljö.

Utöver det mer övergripande arbetet med att implementera visionen är strategisk rekrytering och andra frågor som rör kompetensförsörjning en prioriterad uppgift. Rektor förväntas också bidra till att ytterligare utveckla arbetet kring hållbar utveckling, digitalisering och strategisk lokalförsörjning samt driva ökad samverkan med aktörer inom samhälle och näringsliv.

I rekryteringen av rektor samarbetar universitetet med företaget Michaël Berglund AB. Företagets konsulter söker aktivt efter lämpliga kandidater till tjänsten.

Det är också möjligt för studenter och anställda att nominera kandidater. Detta görs genom att kontakta rekryteringskonsult Ewa Olszewski på telefon: 073–368 8477 eller via e-post: ewa.olszewski@michaelberglund.se. Sista dagen att inkomma med nomineringar är den 23 september 2022.

Av: Ulrika Lundin