Givande forskarmöte

I maj samlades större delen av GPCC:s forskare för ett lunch-till-lunch möte. Bra diskussioner och mycket uppskattad!

GPCC samlar forskare från nästan alla fakulteterna inom Göteborgs Universitet, och större delen var representerade på mötet som nyligen hölls i Falkenberg.

Programmet förde samman forskarna runt intensiva diskussioner om personcentrerad vård, både vad som gäller bakgrund, definitioner och innehåll/relation till de egna projekten. Som någon uttryckte det på genomgången före avgång hem: "det kändes väldigt bra att få reda på mer i detalj vad de andra projekten handlar om och upptäcka likheter med vad man gör själv, ibland lite oväntad. Det ger nya möjligheter för samarbete inom centrumet".

Även centrumföreståndaren Inger Ekman var mycket nöjd: "Man blir så inspirerad när man får höra om all spännande forskning som pågår, och ser hur begreppet personcentrering får gestalt i de olika projekten. Vi planerar att göra detta till en återkommande aktivitet".

foto: Axel Wolf