Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Frukostworkshop om matkassar och onlineförsäljning lockade ett 30-tal deltagare

Publicerad

Centre for Retailing arrangerade frukostworkshop på temat Matkassar och onlinebutiker - framtidens livsmedelsförsälning? den 28 oktober 2015.

Nya tjänster i form av färdiga matkassar och onlineförsäljning etableras just nu på marknaden. Hushållens behov av bekvämlighet samt stöd vid beslutsfattande tillgodoses. Hur mottas de nya tjänsterna i hushållen och vilka tjänster är de intresserade av? Hur utvecklar mataffärer nya tjänster? Vilka blir konsekvenserna för butiker och hushåll när försäljningsvägarna förändras?

Anna Post, forskare i kostvetenskap, höll i frukostworkshopen som samlade ett 30-tal deltagare från handel, akademi och gymnasieutbildning.


Anna har nyligen påbörjat ett 2-årigt projekt på temat till vilket alla deltagare fick bidra med sina kunskaper, idéer och utvecklingsförslag. Diskussionerna blev många och livliga.

Bidra till projektet

Anna Post studerar innovativa inköpsstrategier för hushållens matinköp i ett projekt som finansieras av Centre for Retailings postdoc-stipendium. Hon är verksam vid Centrum för konsumtionsvetenskap.

Vill du bidra till Annas projekt? Kontakta henne på anna.post@ped.gu.se

Foto: Henric Karlsson