Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Fortsatt stort internationellt intresse för forskningsstationerna

Publicerad

Årets ansökningsomgång till KVA-fonden slog rekord igen. Totalt 50 ansökningar skickades in och nu startar utvärderingsprocessen.

KVA-fonden, som är till för internationalisering och vetenskaplig förnyelse av Lovéncentret har under många år varit en källa till större nyttjande av forskningsstationerna samt till nya samarbeten. Ansökningsomgången för 2016 är nu stängd och ansökningarna utvärderas av en internationell panel.

- Intresset är stort och ökar till och med, säger Niklas Andersson som handlägger ansökningarna. Det är dessutom fler sökanden per projekt i år, vilket kan bidra till en ännu större beläggning av Lovéncentret än vad vi har haft 2015. Detta söktryck utöver vår reguljära verksamhet visar verkligen hur viktiga forskningsstationerna är, även för internationella forskare och studenter.

Utdelning för 2016 är samma som för 2015, cirka 3 miljoner kronor. Utöver den vetenskapliga granskningen kommer Lovéncentrets tekniska och administrativa personal att gå igenom genomförbarheten av projekten.

Sökanden kommer att få besked innan årsskiftet.