Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Double Degree ger studenter på Handelshögskolan i Göteborg möjlighet till utökat internationellt utbyte och dubbla examina

Publicerad

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har slutit avtal om Double Degree med fyra mycket välrenommerade partneruniversitet i Kina, Tyskland och Italien. Genom dessa kan Handelshögskolans masterstudenter tillbringa ett helt läsår utomlands samtidigt som studenter från partneruniversiteten berikar klassrummen i Göteborg. Efter utbildningens slut får alla dubbla mastersexamina.

Internationella perspektiv har varit viktiga för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet sedan starten 1923 och arbetet med internationalisering är målmedvetet och långsiktigt. Studentutbyte är en del i detta och Handelshögskolan har ca 160 partneruniversitet spridda över världen. Under ett par års tid har arbete pågått med att utveckla ett fördjupat samarbete med några utvalda partneruniversitet. Fyra avtal om Double Degree har nu tecknats och fler är på gång, bland annat med universitet i Japan.

Double Degree innebär att en student på ett tvåårigt masterprogram förlägger ett specialanpassat läsår hos ett partneruniversitet, det andra läsåret tillbringas i Göteborg. Förutom en värdefull internationell erfarenhet får studenten efter utbildningens slut två fullvärdiga masterexamina – ett från varje universitet, vilket är en fördel på en alltmer global arbetsmarknad. Genom Double Degree-samarbete kan universiteten erbjuda en större bredd i de kurser som ingår i utbildningsprogrammen, vilket ger nya möjligheter för studenterna.

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet har slutit avtal om Double Degree med följande partneruniversitet:

Zhejiang University, Hangzhou, Kina
Kan sökas av studenter på masterprogrammen Logistics and Transport Management, Innovation and Entrepreneurship och Management.

LUISS Guido Carli University, Rom, Italien
Kan sökas av studenter på masterprogrammet Innovation and Industrial Management.

University of Rome Tor Vergata, Italien
Kan sökas av studenter på masterprogrammet Finance.

European Business School, Frankfurt, Tyskland
Kan sökas av studenter på masterprogrammen International Business and Trade, Accounting, Management, Innovation and Industrial Management och Logistics and Transport Management.

– Double Degree-avtalen är nästa steg i internationaliseringen av Handelshögskolans utbildningar, säger Rickard Bergqvist, ansvarig för skolans masterprogram. Utbytet är av stort värde för våra studenter, samtidigt som vi ser fram emot att utveckla våra utbildningar i samarbete med några av de bästa skolorna i de olika länderna.


För ytterligare information, kontakta:
Professor Rickard Bergqvist, ansvarig för Graduate School
031-786 5241, rickard.bergqvist@handels.gu.se