Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

dennis wjf

Publicerad

Dennis Töllborg har som en av femhundra ledande samhällsforskare i världen blivit inbjuden att delta i the World Justice Forum som äger rum i Wien den 2 - 5 juli. Inför konferensen har Töllborg blivit ombedd att titta närmare på hur straff- och processrätt fungerar i Sverige. Genom att ta ställning till hypotetiska rättsfall gör man sedan en jämförelse mellan de olika deltagande länderna.

The World Justice Forum är ett program som arrangeras av The World Justice Project som i sin tur sponsras av bl a det amerikanska advokatsamfundet. Bland deltagarna i konferensen kommer att finnas bl a Mary Robinson, Irlands f d president.

The World Justice Projct syftar till att bredda och institutionalisera ett nätverk av organisationer och individer som är engagerade i att utveckla rättsstaten. Projektet består av tre initiativ som leder till konferensen World Justice forum, som hållas i Wien, Österrike:(1) tvärvetenskapliga uppsökande konferenser, (2) utvecklingen av en rättsstatsindex, och (3) ett forskningsprogram som omfattar en konferens för experter som studerar olika aspekter av rättsstatsprincipen.

Läs mer om World Justice Forum

Läs mer om Dennis Töllborg