Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Cecilia Solér och Ola Bergström medverkar i Almedalen

Publicerad

Cecilia Solér och Ola Bergström från Företagsekonomiska institutionen medverkar i Almedalsveckan i Visby på seminarier om hållbar konsumtion och omställning på arbetsmarknaden.

Hållbar konsumtion

Cecilia Solér medverkar dels i seminariet "Cirkulär ekonomi i praktiken – hur vi kan hushålla med våra resurser?"  den 5 juli. Seminariet kommer att fokusera på frågor som: Hur fungerar den cirkulära ekonomin i praktiken? Hur kan vi hushålla med våra resurser? Att återanvända och återvinna det avfall som inte går att förebygga, att ta tillvara energin i allt material och att minimera de rester som blir över genom att samverka i den lokala infrastrukturen.

Cecilia är även särskilt inbjuden till ett rundabordssamtal som Konsumentverket anordnar för att starta upp Forum för miljösmart konsumtion.

Omställning på arbetsmarknaden

Ola Bergström medverkar i seminariet "Ökad förmåga till förändring och mer konkurrenskraft med omställningsorganisationerna" den 5 juli. Där kommer man att diskutera frågor som: Skapar det svenska systemet med överenskommelser mellan arbetsmarknadens parter ett mer konkurrenskraftigt samhälle? Vilka olika metoder för omställning på arbetsmarknaden finns i Europa och hur viktigt ärdet att ha förmåga till förändring?