Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Behöver ni idéer till distansundervisning? Använd gärna GPCCs pedagogiska digitala verktyg om personcentrerad vård!

PCV-spelet spelas på en mobiltelefon

Centrum för personcentrerad vård vid Göteborgs universitet GPCC har utvecklat en rad digitala verktyg som ger kunskap om personcentrerad vård. De kan utan svårighet användas i distansundervisning och är tillgängliga på svenska och engelska. De är kostnadsfria och tillgängliga för alla.

GPCCs utbildningsansvariga Mari Lundberg och Irma Lindström Kjellberg har nyligen framgångsrikt testat en inlärningsaktivitet om personcentrering för dietiststudenter på distans.

- Hela sessionen, 2 timmar och 45 minuter, hölls genom Zoom, ett on-linemötesverktyg, berättar Mari Lundberg. Det gick jättebra!

Studenterna använde då flera av de pedagogiska verktygen som har utvecklats av GPCC. De spelade PCV-spelet före sessionen och sedan genomförde de olika interaktiva aktiviteter i det digitala klassrummet i Zoom. En kort film producerad av GPCC om partnerskap i personcentrerad vård visades under sessionen och studenterna delades sedan upp för gruppdiskussioner i mindre digitala grupprum, så kallade "break out rooms".

Mer information och länkar till GPCCs digital verktyg

PCV-spelet är en gratis spelapp som vem som helst kan ladda ner till sin mobil eller surfplatta. Till den finns även en pedagogisk handledning.

Läs mer och hitta information om PCV-spelet på svenska.

Läs mer och hitta information om PCV-spelet på engelska.

Se filmen Partnerskap på svenska.

Se filmen Partnership på engelska (textad).


Hitta fler filmer och andra resurser och länkar på GPCCs hemsida på svenska.

Hitta fler filmer och andra resurser och länkar på GPCCs hemsida på engelska. 

Med Människa är en gratis utbildning tillgänglig on-line. Den kan genomföras i grupper om fyra till sex personer. Gruppen guidas steg för steg genom teori, diskussion och övningar. Utbildningen kan genomföras med mycket enkla medel.

Läs mer om Med Människa på svenska.

Läs mer om Med Människa (Mutual Meetings) på engelska.

Då Göteborgs universitet migrerar information till en ny webbplats maj-augusti 2020 fungerar vissa av dessa länkar ej, tyvärr. Ni hittar den under fliken resursmaterial och länkar på GPCCs webbplats.