Grafiskt motiv som symboliserar nätverkande
Foto: iStock

Barn och ungas relationer till betydelsefulla vuxna - vad säger forskningen?

Publicerad

Idrottsledare, lärare, fritidsledare. Att möta en vuxen i vardagen som ser och bekräftar, som visar ett personligt intresse för barnet eller den unge, kan få avgörande betydelse för självuppfattning och välbefinnande. Under förmiddagen den 22 oktober presenterar Nätverket för barn-och familjeforskning i Göteborg aktuell forskning inom området. Anmälan till konferensen är nu öppen!

Till vem anförtror sig barn som lever med våld i familjen? Hur kan vuxna hjälpa den som blir mobbad? Vilka hälsofrämjande insatser kan gynna skolprestationer och psykisk hälsa? Forskningsresultat presenteras vid en konferens 22 oktober.

Konferensen är kostnadsfri och riktar sig till dig som arbetar med barn och familjer och som vill hålla dig uppdaterad med den senaste forskningen inom området.

Konferensen är digital och deltagande sker via livestreamning.

Arrangör: Barn- och familjeforskarnätverket vid Göteborgs universitet, i samarbete med Länsstyrelsen, Göteborgs Stad, FoUiVäst/GR och Västra Götalandsregionen.

Program och anmälan

Program och länk till anmälan finns på Länsstyrelsens hemsida

Område