Arkitekttävling för Handelshögskolan

Publicerad

Akademiska Hus bjuder in till arkitekttävling om utformning av en ny byggnad för Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Tävlingen arrangeras i samråd med Göteborgs Stad, Trafikverket och Sveriges Arkitekter.

Handelshögskolans utbildningar är attraktiva och bland de mest sökta inom Göteborgs universitet. Varje år läser ca 8000 studenter på Handelshögskolan och det är trångt i lokalerna redan idag. För att klara en expanderande forskning och utbildning, och för att möta framtida pedagogiska metoder och undervisningsformer, krävs ett tillskott av lokaler med stor flexibilitet och anpassningsförmåga. Det kan innebära att det behöver både rivas och byggas nytt på Handelshögskolan.

Som en del av en utbyggnad av Handelshögskolan finns också en möjlighet att integrera en av Västlänkens stationsuppgångar i byggnaden i hörnet Vasagatan – Haga kyrkogata.

Läs pressmeddelande från Akademiska Hus om arkitekttävlingen