Uppsala HR priset bild på vinnare

Årets HR-forskningspris

Publicerad

Forskar du om människa/organisation/arbetsliv? Då kan ditt arbete nomineras till HR-forskningspriset 2021/2022.

Utmärkelsen Årets HR-forskningspris premierar värdefull aktuell forskning inom områden som är av relevans för HR-professionen, som exempelvis HRM, organisation, ledarskap och angränsande forskningsområden. Syftet är att öka spridningen av vetenskapligt grundad kunskap inom området till yrkesverksamma och organisationer.

Vad innebär utmärkelsen?

• Priset består av 40 000 kronor och ett formellt diplom.
  • Priset delas ut på HR-forskardagen i mars 2022.
  • Pristagaren/pristagarna kommer att ges möjlighet att introducera sin forskning för HR-professionen genom Sveriges HR Förenings kanaler.
  • Finalisterna kommer att presenteras i en artikel i Sveriges HR Förenings tidning HR People.

Vilka är kriterierna?

Utmärkelsen avser forskning inom områden som är av relevans för HR-professionen, som exempelvis HRM, organisation, ledarskap och angränsande forskningsområden. Särskilt uppmärksammas forskning som berör samspelet mellan människa och organisation. Mottagare av priset kan vara en svenskbaserad forskare, eller grupp av forskare, som lämnat ett värdefullt bidrag inom området. Forskningen ska vara avrapporterad i ett akademiskt format: avhandling, vetenskapliga kapitel i bok, artiklar, eller populärvetenskaplig framställning av egen forskning.

Hur går det till?

Forskning som uppfyller kriterierna nomineras av forskningsledare, prefekt eller motsvarande. Du kan även nominera dig själv. Vänligen fyll i detta formulär.

1. På ipf.se/utmarkelsen-arets-hr-forskning hittar du mer information.
  2. Nominerade bidrag skickas senast 30 september till Johan Hansson, e-post: johan.hansson@ipf.se, telefon: 070-623 53 87.
  3. Vinnaren presenteras på HR-forskardagen i mars 2022.

Mer information kan du hitta här!