Andrew Ewing får projektbidrag från Stiftelsen för strategisk forskning

SSF, Stiftelsen för strategisk forskning, har utsett årets industridoktorandprojekt. Ett av de tolv nya projektbidragen går till Andrew Ewing på institutionen för kemi och molekylärbiologi, Göteborgs universitet.

Andrew Ewing, professor i analytisk kemi.Andrew Ewing, professor i analytisk kemi på institutionen för kemi och molekylärbiologi, får anslag för projektet Läkemedelsdesign genom nanoavbildning av subcellulär trafik, i samarbete med företaget Astra Zeneca. Projektet syftar till att utveckla en metodik för läkemedelsdesign på cellnivå.

Bidragen till industridoktorander löper under fem år med totalt 2,5 miljoner kronor.

Det är den vetenskapliga handledaren som utsetts, doktoranden rekryteras i många fall i samband med att forskaren får bidrag.

Mer information: SSFs webbsida.

Foto: Andrew Ewing, professor i analytisk kemi. Fotograf: Johan Wingborg.