Almedalen: Presentation av nytt institut mot våldsbejakande ideologier

Publicerad

Göteborgs universitet medverkar den 1 juli vid ett seminarium i Almedalen om extremism. I samband med seminariet presenterar rektor Pam Fredman ett nytt institut mot våldsbejakande ideologier och rörelser. Institutet skapas genom ett uppdrag från regeringen och ska vara ett nationellt resurscentrum.

Vid seminariet ”Extremismens outforskade landskap”, som anordnas av Kungälvs kommun som under flera år framgångsrikt arbetat mot rasism och främlingsfientlighet inom ramen för Toleransprojektet, kommer det nya institutet vid Göteborgs universitet att presenteras.

Medverkar gör Pam Fredman, rektor Göteborgs universitet, Christer Mattsson, tf föreståndare för det nya institutet, Bo Jansson, ordförande Lärarnas Riksförbund och Mattias Gardell, professor i jämförande religionsvetenskap vid Uppsala universitet.

Efter avslutat seminarium klockan 16.00, finns möjlighet att ställa frågor till de medverkande.

Plats: Almedalens Hotell, Strandvägen 8
Datum: onsdagen den 1 juli
Tid: 14.15–15.00 (presentationen är en del av ett längre seminarium som avslutas kl. 16.00 Läs mer i länken nedan)

Välkomna!