modell av en hjärna, två personer i bakgrunden

Uppdragsutbildning inom neurovetenskap och psykiatri

Här kan du läsa om de uppdragsutbildningar som går att söka, och de som är planerade att gå de närmsta terminerna. Utbudet kan komma att förändras.

Alla våra uppdragsutbildningar är utvecklade i nära samarbete med neurosjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, och ger dig kunskaper och verktyg som du kan använda i ditt arbete.

Ansök

På många av våra uppdragsutbildningar kan arbetsgivare köpa enstaka platser. Du som vill gå kursen kan själv söka en plats, men din arbetsgivare måste godkänna och skriva under ansökan.

För att söka till våra uppdragsutbildningar fyller du i en ansökningsblankett och skickar den direkt till oss via mejl eller brev. Ansökningsblanketterna för de kurser som är aktuella att söka finns under respektive kurs här på hemsidan. Vilka bilagor som ska bifogas framgår av ansökningsblanketten.

Sista ansökningsdagen är vanligtvis mitten på maj och mitten av november, men i mån av plats kan du antas fram till kursstart. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om våra aktuella uppdragsutbildningar. Kontakta oss så skriver vi upp dig på utskickslistan.

Kurser VT-2021

Det går att anmäla sig till samtliga uppdragsutbildningar fram till kursstarten.

Rehabiliteringsmedicin med fokus personer med neurologiska funktionshinder

MNV234 | Avancerad nivå | 7,5 hp| Kursstart 29 mars

Kursens syfte är att ge ett tvärprofessionellt perspektiv kring rehabilitering med fokus på personer med neurologiska funktionshinder. Kursens målgrupp är personer inom hälso- och sjukvårdsområdet såsom sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder, psykologer och läkare.

Uppdragsutbildning

En uppdragsutbildning är en universitetskurs som köps av en arbetsgivare. Kostnaden varierar beroende på uppdragsutbildningens längd och innehåll.

Uppdragsutbildningarna håller samma höga kvalitet som ordinarie utbildning, och kursdeltagaren får högskolepoäng och studieintyg.

Kurser HT-2021

I höst startar en ettårig ortoptistutbildning (60 hp). Ansökan är stängd, men en ny omgång planeras till höstterminen 2022 (nedan).

Följande uppdragsutbildningar är planerade till höstterminen 2021. Mer information kommer i april, när ansökan öppnar. Redan nu kan du skicka in en intresseanmälan. Intresseanmälan är inte bindande.

• Akut neurosjukvård (7,5 hp, MNV237). Kursen ges på halvfart v. 35– v. 49.
  • Nordisk avancerad ryggmärgsskaderehabilitering (7,5 hp, MNV249). Kursen ges på kvartsfart, och söks av ett team som arbetar med ryggmärgskaderehabilitering i nordisk kontext. Kursen ges på kvartsfart v. 35–v. 6.
  • Ätstörningar hos barn och vuxna – teori och praktik (7,5 hp, MNV252). Kursen ges på kvartsfart v. 35–v. 2. Kursen vänder sig i första hand till personer anställda inom Västra götalandsregionen.
  • Ortoptistutbildning (60 hp, MNV245, MNV246 och MNV247). Utbildningen ges på helfart v. 35–v. 22.
  • Processorienterat ledarskap i förbättringsarbete (15 hp, MNV227) Kursen ges på kvartfart v. 35–v. 22 och är sökbar för anställda inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
  • Stroke – ett interprofessionellt vårdprocessperspektiv (15 hp, MNV229). Kursen ges på halvfart, del 1: v. 49–v. 5 och del 2 v. 13–v. 22.

Förändring i kursutbudet kan förekomma.

Kurser VT-2022

Ansökan öppnar i oktober 2021.

• Rehabiliteringsmedicin med fokus personer med neurologiska funktionshinder (7,5 hp, MNV234). Kursen ges på halvfart, v. 13–2.

Du kan göra intresseanmälan till kurserna redan nu. Intresseanmälan är inte bindande. Fler uppdragsutbildningar tillkommer.

Kurser HT-2022

Ansökan öppnar i april 2022.

• Akut neurosjukvård (7,5 hp, MNV237). Kursen ges på halvfart v. 35–v. 49.
  • Stroke – ett interprofessionellt vårdprocessperspektiv (15 hp, MNV229). Kursen ges på halvfart, del 1 v. 49–v. 5, del 2 v. 13–v. 23.
  • Ätstörningar hos barn och vuxna – teori och praktik (7,5 hp, MNV25X). Kursen ges på kvartsfart v. 35-v. 2.
  • Neuropsykologi för arbetsterapeuter och fysioterapeuter inom barn- och vuxenhabilitering (7,5 hp, MNV233). Kursen ges på kvartsfart v. 35.–v. 2 och är sökbar för anställda inom Habilitering och hälsa, en del av Västra Götalandsregionen.
  • Ortoptistutbildning (60 hp, MNV245, MNV246 och MNV247). Utbildningen ges på helfart v.35–v. 22. Observera att ansökningsperioden till ortoptistutbildningen är 15 november 2021 till 31 januari 2022.

Fler uppdragsutbildningar kan tillkomma.

Fler kontaktuppgifter

Hanna Persson, adj. universitetslektor
Tfn: 070-578 04 28
E-post: hanna.persson@neuro.gu.se