Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bildbanken

Göteborgs universitets bildbank är en samling högupplösta bilder med anknytning till universitetet för användning i material med Göteborgs universitet som avsändare. Bilderna är fria att användas utan kostnad i icke kommersiellt syfte och får användas i sammanhang där Göteborgs universitets verksamhet beskrivs eller marknadsförs.

Du kan fritextsöka och hitta aktuella pressbilder, porträtt på ledningen, forskare, historiska bilder etc. Bildbanken uppdateras och bildmaterialet rensas kontinuerligt. Ange alltid fotografens namn i samband med publicering av bild. För övriga bilder ange "Foto: Göteborgs universitet”.

Finns inte bilden?
Hittar du inte det du söker i bilddatabasen? I högerkolumnen finns kontaktuppgifter och via kontaktformuläret kan du få hjälp att hitta rätt bild.

Anvisningar

Bilderna går att ladda ner i tre olika upplösningar i JPG-format.

  • Webb (72 dpi)
  • Powerpoint (150 dpi)
  • Utskrift/Tryck (300 dpi)

Ladda ned bilder till din dator

Leta upp bild genom att söka eller klicka på någon av kategorierna i vänstermenyn. Ladda ner vald bild genom att klicka på nedladdningspilen under tumnageln. Du kan även välja att samla fler bilder i ett urval (via urvalspilen under tumnageln) och ladda ned de samlade bilderna via urvalet längst uppe till höger.

Information om bilden

Klicka på info-pilen under tumnageln för att få information angående fotograf, motiv, bildbeskrivning med mera.

Söktips

Alla bilder är märkta med ett antal nyckelord som utgör underlag för sökning. Du kan till exempel söka efter byggnader och campus samt olika kategorier av personer, aktiviteter/evenemang, ämnesområden och färger. Exempel: forskning, studenter, promotion, medicin, gul, natur.

Länken "Logga in"

Användare vid Göteborgs universitet kan få tillgång till en ”dold” katalog som kan nås via konto. Denna inloggningslänk används bara av anställda.

Kontaktinformation

Mattias Jacobsson

405 30 Göteborg

Besöksadress:
Erik Dahlbergsgatan 11B

Telefon:
031-786 5706

Sidansvarig: Mattias Jacobsson|Sidan uppdaterades: 2017-09-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?