Institutionen för kulturvård i media

Här har vi samlat länkar till artiklar och inslag, när forskare från institutionen medverkar i media.

30 juni Extrakt ”Kulturarv och platsidentitet spelar roll för vårt välbefinnande”
Ingegärd Eliasson intervjuas av webbtidningen Extrakt med anledning av utställningen "Min plats i biosfären".

10 juni Sveriges Radio om järnvägsplanteringar

Anna Lindgren medverkar i Sveriges Radios program Räls och pratar om ett grönt kulturarv som återupptäckts: stationsparkerna och de omfattande järnvägsplanteringarna.

8 juni SVT Nyheter Lagar kan hindra kyrkor från att arrangera yoga och camping

Maria Nyström, forskare i kulturvård, medverkar i SVT Nyheter och pratar om kulturvårdslagar som hindrar kyrkan från att öppna upp sina lokaler för alternativa aktiviteter och att det kan leda till att många kommer gå miste om ett stort gemensamt kulturarv.

25 maj Odla med P1 Basstickling av löjtnantshjärta
12 april Odla med P1 Vintergäck

Tina Westerlund, lektor och forskare på institutionen, medverkar återkommande i  Odla med P1.

8 december Kulturnyheterna Arkeolog anklagar auktionshus för att sälja stöldgods: ”Brutal verksamhet”

Staffan Lundén, forskare på institutionen för kulturvård, om en romersk skulptur som var till salu vid Stockholms auktionsverk och som han menar kommer från en olaglig plundring.

29 oktober Nya Wermlands-tidningen "Kulturarvets sårbarhet talar för utvidgning"

Katarina Saltzman, docent Institutionen för kulturvård, diskuterar tillsammans med Daniel Svensson Fil dr, Institutionen för idrottsvetenskap (IDV), Malmö universitet och Sverker Sörlin Professor, avdelningen för historiska studier av teknik, vetenskap och miljö, KTH, möjligheten att utvidga kulturarvsbegreppet till att också innefatta stigar och vandringsleder, vilket de studerar i det pågående projektet ”Rörelsearvet: stigar och leder i hållbar och inkluderande kulturarvsförvaltning”.

26 september Helsingborgs dagblad "Fordonen förändrade allt – Henrik Ranby skriver myllrande rik nv-skånsk kulturhistoria"

Gunnar Wetterberg recenserar Henrik Ranbys bok "Åkdon, blick och landskap. Om relationer mellan kommunikationer, kulturmiljö och landskapssyn med huvudexempel från Kullahalvön, Skåne" (Låst artikel)