Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Länkstig

Frågor och svar inför hösten 2021 institutionen för kulturvård

Här har vi samlat vanliga frågor och svar inför hösten 2021.

Antagningsbesked 1 kommer 16 juli och ska svaras på senast  23 juli.

Antagningsbesked 2 kommer 29 juli.

Viktiga datum för antagningen hittar du här.

Kontakta antagning.se om din fråga gäller antagningsprocessen.

Vi skickar ut information via mejl den 16 juli till alla som har blivit antagna i urval 1.

30 juli skickar vi välkomstmejl till alla som är antagna i både urval 1 och urval 2. I detta utskick får du information om allt praktiskt som du behöver göra för att kunna påbörja dina studier. 

Alla frågor kring CSN och finansiering besvaras av CSN.

 www.csn.se 

Flera av våra kurser öppnar för sen anmälan den 16 juli. Sök så tidigt som möjligt då det är först till kvarn som gäller. För att ansöka måste du ha alla dina meriter klara. Läs mer om sen anmälan på antagning.se

Schema och litteraturlista publiceras på Canvas. Här hittar du kursöversikter i Canvas för hösten 2021.  Observera att litteraturlistan ska finnas tillgänglig åtta veckor innan kursstart och schema två veckor innan kursstart. 

Tider för omtenta hittar du på studentportalen. Kontakta kursansvarig för mer information om hur du går till väga. 

Du kan aktivera ditt studentkonto från 10 augusti. 

Information om hur du aktiverar ditt studentkonto hittar du på Studentportalen. 

Som ny student vid Göteborgs universitet behöver du aktivera ditt studentkonto. Med studentkontot kan du logga in i Studentportalen, få tillgång till din e-post, systemet Ladok, wifi, beställning av GU-kort och mycket mer.

För att behålla din plats måste du registrera dig till din utbildning i tid. Registreringen är obligatorisk för att du ska kunna börja på din kurs eller ditt program.

Du kan registrera dig från 23 september till 6 september. Vi rekommenderar att du registrerar dig så tidigt som möjligt så du får tillgång till allt kursmaterial. 

Läs mer om hur du registrerar dig på Studentportalen. 

 

På Studentportalen hittar du information om hur du skaffar GU-kort. 

Om du är student i Mariestad ska du välja “Mariestad” som uthämtningsställe. När du har fått ett aktiveringsmejl att det är klart hämtar du ut kortet på institutionens bibliotek i Mariestad. Visa upp legitimation. 

Mer information för dig som blivit antagen

Studentportalen finns för dig som är student på Göteborgs universitet. Det finns gemensam information för alla studenter på universitet och specifika sidor för varje institution och fakultet.