Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Länkstig

Fråga en kulturvårdsstudent

Är du intresserad av att söka någon av våra utbildningar? Vill du veta mer om hur det är att studera i Göteborg eller i Mariestad? Hur är tempot? Hur kan du förbereda sig? Här finns studenter att fråga.

Mejla din fråga

Du är varmt välkommen att mejla din fråga till fragaenstudent@conservation.gu.se  

Om du vet vilken student nedan du riktar frågan till så skriv gärna det i mejlet. Annars svara den som är bäst lämpad. 

Vi som svarar

Lina Lenneryd

läser första året på bebyggelseantikvariskt program och kan svara på frågor om programmet och hur det är att studera i Göteborg.  Lina vet hur det är att påbörja en utbildning under corona-restriktioner. Hon har också en examen teaterstudier och vet mycket om hur akademiska studier fungerar och vad som kan vara bra att tänka på inför. 

Alma Ivarsson

läser andra året på bebyggelseantikvariskt program och kan också svara på frågor om programmet och hur det är att studera i Göteborg. Som aktiv i studentgruppen har hon bra koll på alla utbildningar i Göteborg och kan till exempel svara på frågor om studentlivet. 

Ana Vega Ramiro

kommer från Spanien och studerar andra året på mastersprogrammet i konservering. Ana kan svara på frågor om hur det är att studera konservering i Göteborg och vad yrket som konservator innebär. Ana skriver på engelska.  

Emma Grönlund 

läser trädgårdens- och landskapsvårdens hantverk, inriktning trädgård men svarar efter bästa förmåga även på frågor om landskapsinriktningen och bygghantverksprogrammet. Hon känner många på skolan och har kontakter på alla utbildningarna. Emma vet allt om hur det är att studera i Mariestad.   

Camilla Star

läser programmet ledarskap i slöjd och kulturhantverk. Programmet startar inte hösten 2021 men Camilla kan svara på frågor om hur det är att studera på institutionen i allmänhet. Hon vet också hur det är att byta karriär och börja studera senare i livet, vilket hon gärna svarar på frågor om.